keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Pestorisotto

Bongasin idean tähän loistavaan Pestorisottoon mistäs muualta kuin netistä. Innostun yleensä kokeilemaan uusia reseptejä kun näen upean ruokakuvan, joka saa veden herahtamaan kielelle. Omat kuvat on näppästy nopeasti kännykällä, koska kaikilla oli jo kova nälkä tässä vaiheessa. Eikä kuvia voitu ottaa myöhemminkään, koska risotosta tuli niin hyvää että nuolin viimeisetkin pisarat kattilasta 😋





Pestorisotto on helppo valmistaa kun käytät valmispestoa, toki voit tehdä peston itsekin, jolloin siitä tulee vieläkin parempaa. Kaveriksi risotolle paahdoin vielä uunissa parsoja ja kirsikkatomaatteja. Alkuperäisessä ohjeessa oli valkoviini korvattu omenasiiderilla joten minäkin testasin sitä, ja sehän sopi tähän todella hyvin.







PESTORISOTTO
4 hengelle



1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa omenasiideria esim. Nokian Panimon Big Apple
noin 1 l kasvis- tai kanalientä
1 dl raastettua pecorinoa
25 g voita
1 dl Pirkan vihreää pestoa
PAAHDETUT TOMAATIT
1 rs kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
2 tl balsamico-etikkaa
ripaus suolaa ja mustapippueia
PAAHDETUT PARSAT
1 nippu tuoreita parsoja
loraus oliiviöjyä
ripaus suolaa



Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lorauta öljyä kattilaan ja freesaa sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää risottoriisi ja sekoittele kunnes riisinjyvät muuttuvat läpikuultaviksi. Kaada perään omenasiideri ja anna imeytyä. Lisää kasvisliemi muutamassa osassa, anna aina edellisen nesteen imeytyä riiseihin ennen seuraavan lisäystä, ja muista sekoitella ahkerasti.

Kun riisi alkaa olla al dente, sekoita joukkoon raastettu parmesaani, voi ja pesto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta mustapippurilla. Tarjoile pestorisotto paahdettujen kirsikkatomaattien ja parsan kanssa.

Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan ja lorauta niiden päälle oliiviöljyä ja balsamico-etikkaa, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Pese parsat ja leikkaa niiden varsista pari senttiä pois. Levitä ne uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda tomaatteja  ja parsoja 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lopuksi voit käyttää niitä nopeasti (noin 3 min) vielä grillivastuksen alla.

Paloittele parsat suupalan kokoisiksi paloiksi ja lisää ne tomaattien kanssa risotto annoksen päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti