torstai 1. joulukuuta 2016

Lakuglögi




Tervetuloa Joulukuu! 


Tänään joulukuun ekana maistelin itsetehtyä Lakuglögiä, johon idean nappasin tämän päiväisestä aamulehdestä. Alkuuperäisen ohjeen kaikkia raaka-aineita ei löytynyt kotoa, joten tuunasin siitä oman version ja keittelin ensin mausteliemen fariinisokerista, lakritsijauheesta ja tähtianiksista. Valmiiseen makuliemeen lisäsin mustaherukkamehua ja kanelitangon maustamaan tätä mausteista glögiä...jos tykkäät lakritsista tykkäät myös tästä. Tänä jouluna kannatta yllättää itsesi ja ystäväsi ripauksella lakritsia.






LAKUGLÖGI
1 annos

1/2 dl lakritsi makulientä
1 1/2 dl mustaherukkamehua
1 kanelitanko
1 tähtianis
MAKULIEMI
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 rkl lakritsijauhetta
4 tähtianista
3 dl vettä

Valmista ensin makuliemi. Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Mittaa glögin ainekset mikron kestävään mukiin ja kuumenna pari minuuttia. Tarjoa lakuglögi höyryävänä. VINKKI! voit korvata mustaherukkamehun punaviinillä tai tummalla valmisglögillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti