perjantai 27. maaliskuuta 2020

Yön yli kohotetut sämpylät

Nämä helppoakin helpommat, yön yli kohotetut sämpylät sulostuttivat viime sunnuntain aamupalalla. Tuoreet ja pehmeät sämpylät ovat parhautta erityisesti viikonloppuaamuisin, kun on aikaa leipoa ja hemmotella perhettä. Taikinan sekoittelin illalla valmiiksi jääkaappiin ja aamulla paistoin herkulliset sämpylät.







Keväisen aurinkoista
 viikonloppua







YÖN YLI KOHOTETUT SÄMPYLÄT
noin 15 kpl

5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl leseitä
3 dl kaurahiutaleita
noin 6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään (maito saa olla kylmää). Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Laita kelmutettu taikinakulho jääkaappiin yön ajaksi. Leivo aamulla sämpylöiksi runsaan jauhojen kera. Paista sämpylät 220 asteessa noin 12-15 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Jäähdytä hetki ja nauti tuoreena.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti