sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Tuulihatturulla kasvistäytteellä

Tervetuloa Maaliskuu! Eilen vielä näytti niin keväiseltä, aurinko paistoi ja lumesta ei ollut tietoakaan. Nyt lunta on sadellut koko päivän ja niin keväinen keli muuttui hetkessä taas talviseksi. Tänään tein lounaalle pitkästä aikaa taas Tuulihatturullaa kasvistäytteellä tai munakasrullaa niinkuin meillä sanotaan. Monta vuotta tein rullan jauhelihatäytteellä tai kinkku-sienitäytteellä mutta nykyään tuo kasvistäyte on varmempi valinta, koska silloin koko perhe nauttii samasta tarjottavasta. Tuulihatturullan alkuperäinen resepti löytyy @maistuumakialle - blogista.




Tuulihatturulla on myös ruokaisa tarjottava kahvipöydässä tai buffetpöydässä, vinkkinä esimerkiksi kevään juhliin. Meillä tätä versiota syödään usein kylmänä koska tuulihatturullan rullaus onnistuu parhaiten, kun tuulihattupohja on kylmä. Toki rullaa voi lämmittää vielä uunissa ennen tarjoilua. VINKKI! Tuulihatturullasta saat myös helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiksi.





TUULIHATTURULLA KASVISTÄYTTEELLÄ

TAIKINA
125g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
KASVISTÄYTE
1/2 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
noin1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
1-2 porkkanaa raasteena
1 sipuli 
1 valkosipulin kynsi
1 dl kuohukermaa
200g maustettua tuorejuustoa 
esim. paahdettupaprika tai aurinkokuivattu tomaatti
suolaa 
pippuria maun mukaan
1 tl hunajaa
2 tl kuivattuja yrttejä 
esim. basilika, oregano tai pizzamauste




Valmista ensin tuulihattupohja. Sulata rasva kattilssa. Lisää jauhot samalla sekoittaen.
Kaada vesi joukkoon ja kuumenna seosta edelleen koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Anna jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja
paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa tuulihattulevy työpöydälle levitetyn leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista täyte. Pilko kesäkurpitsa, paprika, sipulit sekä aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Laita pannulle tilkka öljyä ja paista kasviksia hetki. Kuori porkkanat ja raasta ne. Lisää porkkanaraaste pannulle. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja hunajalla. Siirrä kasvikset syrjään jäähtymään.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahdon sekaan.
Lisää joukkoon jäähtyneet kasvikset ja sekoita. Levitä täyte tuulihattulevyn päälle. Rullaa kääretortun tavoin tiukaksi rullaksi. Siirrä rulla jääkaappiin tekeytymään. Tarjoile lounaalla, buffetpöydässä tai kahvipöydän suolaisena tarjottavana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti