sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Pienet Lime- juustokakut purkissa

Nyt tuli tehtyä aivan ihania pieniä Lime-juustokakkuja purkissa ja mikä parasta ne ovat todella helppoja valmistaa. Hieman Key lime-piiraan makuisilta purkkijuustokakuilla päätimme tämän päiväisen Naistenpäivän aamupalan.




Tarvitset tähän ohjeeseen turkkilaista jogurttia, kondensoitua maitoa, limeä, liivatetta sekä pohjaan diggestive-keksejä ja voita. Voit tarjota herkun pienistä lasipurkeista niinkuin minä tai tehdä ne pieniin jälkiruokakulhoihin tai laseihin.





🌸

Olkoon päiväsi 
täynnä ylpeyttä siitä,
kuka olet
ja iloista odotusta siitä,
mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

🌸





Tässä vielä tunnelmia Naistenpäivän aamupalastamme, jota vietimme oman perheen naisten kesken. Mies oli maalla rakennuspuuhissa mutta herkullinen suklaarasia odotti meitä keittiössä 💗
Aamupalalla oli tarjolla patonkia, hedelmiä, vihanneksia, munakaskuppeja, persikka-vadelmasmoothieta, tuoremehua ja kahvia sekä tietysti näitä super ihania Lime-juustokakkuja purkissa.










LIME-JUUSTOKAKUT PURKISSA
6 kpl

POHJA
50 g diggestivekeksejä
2 rkl voita
TÄYTE
400 g turkkilaista jogurttia
2 dl kondensoitua maitoa
1 limen raastettu kuori + 2 rkl limemehua
3 liivatetta
KORISTEEKSI
mansikoita
lime viipaleita

Murustele diggestivekeksit ja lisää sulatettu voi joukkoon hyvin sekoittaen. Laita muruseosta pari teelusikallista jokaisen lasipurkin pohjalle ja painele hieman.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kondensoitu maito jogurtin kanssa sekaisin. Raasta limen kuori jogurttiseokseen. Purista limesta 2 rkl mehua ja kuumenna se mikrossa. Sekoita liivatteet kuuman mehun kanssa ja kaada liivateseos ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten jogurttiseokseen. Lusikoi valmis täyte keksipohjan päälle lasipurkkeihin. Laita purkit jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi mieluiten yön yli. Koristele mansikoilla ja limeviipaloilla. Herkuttele!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti