sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vegaaniset Lime-uunidonitsit

Munkkeja ei tarvinnutkaan tänä vuonna paistella itse, sillä anoppi lähetti niitä tuliaiseksi...mutta uunidonitseja tuli testattua uudella donitsipellillä. Kokeilin ekaa kertaa maidottomia ja munattomia donitseja...ja hyviähän niistä tuli. Idean näihin vegaanisiin donitseihin löysin Lunni leipoo- blogista, ja tuunasin ohjeen niihin aineisiin mitä kotoa löytyi.








VEGAANISET LIME-UUNIDONITSIT
12 kpl

1 3/4 dl mantelimaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
1 3/4 dl sokeria
3/4 dl rypsiöljyä
1 tl limen kuoriraastetta
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
KUORRUTE
130 g tummaa suklaata esim.pandan
1 rkl kookosöljyä
KORISTELU
nompparellit

Ota ainekset huoneenlämpöön. Laita mantelimaito ja omenaviinietikka kulhoon ja anna seistä muutama minuutti kunnes seos juoksettuu. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Pese limen kuori ja raaste se. Lisää mantelimaidon joukkoon sokeri, öljy ja limen kuoriraaste. Vatkaa käsivispilällä hetken aikaa kunnes seokseen alkaa muodostua vaahtoa.

Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Älä ylivatkaa jottei donitseista tule kuivia. Taikinan tulee olla rakenteeltaan löysempää kuin esim.muffinitaikina mutta paksumpaa kuin kakkutaikina.

Öljyä 12-koloinen donitsivuoka. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina kolohin noin puolilleen. Paista uunidonitseja uunissa 175 asteessa noin 15-18 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat kiinteiltä kun kosket niihin. Anna jäähtyä viitisen minuuttia donitsivuoassa ja ota sitten ne varovasti pois jäähtymään.

Sulata suklaa mikrossa, lisää sulaneeseen suklaaseen kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Kasta donitsit suklaaseen ja anna jähmettyä ritilän päällä. Koristele heti esim.nompparelleilla jotka ovat vegaanisia.






Hauskaa 
ja 
Herkullista
Vappua
🎈






3 kommenttia:

  1. täs ei tainnu lukee mis asteessa paistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vastaukseni tulee varmaan jo liian myöhään mutta 175 asteessa donitsit paistetaan. Ja kiitos, kun huomasit että lämpötila tosiaan puuttuu tekstistä. Teen hetimiten korjauksen.

      Poista