lauantai 1. huhtikuuta 2017

Suklaafudgekakku

Suklaafudgekakku on aikas namu näin suklaan ystävälle ja mikä loistavinta aivan mahtava tarjottava pääsiäispöytään kahvin kanssa. Jos tykkää suklaasta ja makeasta, niin tätä kannattaa ehdottomasti testata. Alkuperäinen ohje on Maku-sivustolta.






SUKLAAFUDGEKAKKU
10-15 hengelle

POHJA
150 g voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vahvaa kylmää kahvia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
1 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
100 g tummaa suklaata
75 g huoneenlämpöistä voita


Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää kahvi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjaan. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kakku on mehevä mutta kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan.

Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna hiljalleen samalla ­sekoittaen. Anna kiehua 5 ­minuuttia sekoitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä sekoitellen 10 minuuttia.

Kaada kuorrutus varovasti jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.







Makeaa Aprillipäivää
💛:lla
Paperivuoka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti