tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskakku

Pääsiäisenä meillä herkuteltiin ihanan pehmeällä juustokakulla jonka jujuna oli mehusta tehty kiille. Kakku on helppo tehdä ja se maistuu raikkaalta. Näyttävä keltainen kiille ei välttämättä koristelua kaipaa mutta tällä kertaa laitoin koristeeksi muutaman mansikkapalan ja lime-siivun.







PÄÄSIÄISKAKKU
10-12 annosta

POHJA
200 g kaurakeksejä
75 voita sulatettuna
T'YTE
4 1/2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
4 rkl sitruunamehua
KIILLE
4 liivatetta
4 dl Valion 3-hedelmää mehua
(2 Passionhedelmää)

Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Sulata voi mikrossa. Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai muulla haluamallasi tavalla. Sekoita voisula keksimurskaan ja painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi lusikan avulla. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa kerma kulhossa sähkövatkaimella vaahdoksi. Laita toiseen isoon kulhoon tuorejuusto, jogurtti, sokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori. VINKKI! Voit vatkata samoilla vatkaimilla, joilla vatkasit kerman.

Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja liota siihen käsin kuivaksi puristamasi liivatelehdet. Jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita sitten liivateliemi juustoseokseen, vatkaimilla hiljaisesti samalla vatkaten. Nostele lopuksi kermavaahto nuolijan avulla juustoseoksen sekaan. VINKKI! Jos sinulla on reunakalvoa, kannattaa käyttää sitä irtopohjavuoassa, niin saat hyvin tasaiset reunat juustokakkuun. Jos sinulla ei ole reunakalvoa, voit pyyhkäistä hyvin ohuesti neutraalia ruokaöljyä vuoan reunoihin, se auttaa myös kakun irroituksessa. Levitä täyte keksiseoksen päälle tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5-10 minuutiksi. Jos käytät passionhedelmiä niin halkaise ne ja koverra niiden hedelmäliha lusikalla. Painele hedelmäliha sitten tiheän siivilän läpi, jotta saat mahdollisimman paljon passionmehua irtoamaan. Kuvan kakkuun en passionhedelmiä käyttänyt vaan käytin pelkästään 3-hdelmänmehua.

Mittaa samaan kulhoon, jossa sinulla on passionin mehu 3 1/2 desiä 3-hedelmän mehua. Kuumenna loppumehu (1/2 dl) mehusta mikrossa ja liota kuumaan mehuun puristamasi liivatelehdet hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos loppumehuun ja sekoita.

Ota juustokakku jääkaapista ja lusikoi mehu-liivateseosta aluksi lusikan avulla varovasti juustoseoksen päälle. Kun mehua on jo kerros, voit kaataa mehua hiukan enemmän kerrallaan. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

VINKKI! Kakun voi tehdä tähän asti kokonaan valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä (ja koristella se vasta tarjoilupäivänä). 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti