tiistai 11. lokakuuta 2016

Kesäkurpitsahillo-kanelikakku

Tämän kakun ohje on aarrearkustani jo monen vuoden takaa. Tätä ihanuutta olen leivoskellut aikas monta kertaa ja vihdoin sain sen kirjattua myös tänne blogiin. Kesäkurpitsahillo-kanelikakku on ihanan mehevä kakku, joka saa makunsa itsetehdystä Sitruunaisesta Kesakurpitsahillosta. Valmista ensin hillo ja käytä siitä osa tähän kakkuun...lopulla voit herkutella esim. puurojen tai maustamattoman jogurtin kanssa.















KESÄKURPITSAHILLO-KANELIKAKKU

15 palaa

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl vaniliinisokeria
2 dl rusinoita
2 dl kesäkurpitsahilloa


Valmista ensin hillo. Kuori ja paloittele 500g kesäkurpitsaa. Raasta 2 sitruunan kuori ja leikkaa sitruunan valkoinen osa pois. Paloittele sitruunat melko pieniksi paloiksi. Laita kesäkurpitsa ja sitruunapalat kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Keitä 1/2 tuntia hiljalleen. Lisää tarvittaessa vettä. Soseuta, kuumenna uudelleen ja lisää 500 g hillosokeria. Keitä vielä 10 minuuttia.

Voitele ja korppujauhota noin 1,8 l kuivakakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rusinat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää vuorotellen kuivat aineet ja hillo. Sekoita varovasti. Kaada kakkkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin  1 tunti. Voit halutessa kuorrtuttaa kakun tomusokerihunnulla.



Sitruunainen Kesäkurpitsahillo



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti