maanantai 31. lokakuuta 2016

Halloween kakku

Halloween on syksyinen juhla, All Hallows Eve eli kaikkien pyhien iltajota vietetään lokakuun viimeisenä päivänä. Halloween on kummitusten, haamujen ja noitien juhla, joten tämän vuotiseen kakkuunkin idea oli helppo suunnitella kauhuteemaan sopivaksi...mutta vain vähän kauhua ja paljon hauskaa hulluttelua ;-)












HALLOWEEN KAKKU
10 annosta

POHJA
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
KOSTUTUS
1-1 1/2 dl maitoa
2tl vaniljasokeria


1 dl kermaa + 1 dl kermaa
SUKLAATÄYTE
110 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
2 liivatetta
tilkka kuumaa vettä
APPELSIINITÄYTE
200 g appelsiinituorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
2 liivatelehteä
tilkka appelsiinimehu kuumennettuna


SUKLAAGANACHE
150 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
1 rkl voita 
KORISTEEKSI
vaahtokarkkeja, halloween suklaakarkkeja, koristerakeita



Valmista kakkupohja. Voiteleja jauhota 20 cm irtokakkuvuoka. Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerron ja laita ne kiertämään vuoan sisäreunoja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi mutta vältä turhaan sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa neljään osaan.

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja jaa se kahteen kulhoon. Valmista toiseen suklaatäyte ja toiseen appelsiinitäyte. Laita kaikki 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto ja mausta tomusokerilla. Kaada sula ja jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita hyvin. Sulata 2 liivatelehteä kuumaan veteen ja kaada se ohuena nauhana suklaatäytteeseen sekoittaen koko ajan. 

Valmista appelsiinitäyte samoin. Lisää appelsiinituorejuusto ja raastettu appelsiinin kuoriraaste kermavaahdon joukkoon. Sekoita hyvin. Mausta tomusokerilla. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata siihen  2 liivatelehteä. Kaada seos ohuena nauhana appelsiinitäytteeseen sekoittaen koko ajan. 

Aloita kakun kokoaminen. Kostuta vaniljamaidolla kakkupohja. Levitä ensin suklaatäytettä. Lisää seuraava kakkupohja ja kostuta se taas vaniljamaidolla. Levitä appelsiinitäyte. Lisää kolmaskakkupohja ja kostuta se. Levitä suklaatäyte. Laita päällimmäinen kakkupohja ja kostuta se. Levitä appelsiinitäytettä ohut kerros kakkupohjan päälle ja loput täytteestä kakun sivuille. Käytä palettiveistä apuna. Kakun reunat saavat näkyä täytteen alta koska kakku jää nakuksi. Laita kakku jäähtymään ja hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Valmista suklaagansche. Kuumenna kerma ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita kokoajan kunnes suklaa on sulanut kermaan. Lisää nokare voita ja jatka sekoittamista. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle keskeltä kohti kakun reunoja. Koristele Hallowen teeman mukaisesti. 








TRICK OR TREAT?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti