tiistai 25. lokakuuta 2016

Salvia-vuohenjuusto Raviolit

Tänään 25.10. vietetään maailman pastapäivää sen kunniaksi postaus itsetehdystä ihanasta pastasta. Sillä viikonlopun pastataikinasta syntyi nauhapastan lisäksi täytettyjä ravioleja. Kruokalehden ohjeen mukaan täytteeseen piti laittaa rucolaa... No, minulla ei ollut rucolaa,  mutta salviaa löytyi, siispä syntyi Salvia-vuohenjuusto raviolit. Ensikertalaiseksi pastan tekijäksi onnistuin saamaan suussasulavia ravioleja, joita nautimme makuvoin kera.






SALVIA-VUOHENJUUSTO RAVIOLIT
4 annosta

1-1 1/2 rs (150 g) vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
tai maustamatonta tuorejuustoa
1/2 ruukkua salviaa
1- 1 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa
mustapippuria
LISÄKSI
Salvia makuvoi
parmesan juusto



Sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnettu salvia, sitruunan raastettu kuori ja mausteet. Täytteen määrä riippuu ravioleiden koosta, muodosta ja taikinan paksuudesta. 1/2 taikinasta sain 20 Raviolia.

Valmista edellisen ohjeen mukaan pastataikina. Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko 3-4 palaksi, jos käytät pastakonetta. Kauli taikinapalat hyvin ohuiksi levyiksi pastakoneella. Voit kaulia taikinan myös kaulimella. Kauli taikina tällöin 2 osassa.

Jaa täytettä kahdella lusikalla tasaisin välein taikinalevyn toiselle puoliskolle. Käännä päälle levyn toinen puolisko.

Leikkaa levy pieniksi neliöiksi esimerkiksi taikinapyörällä. Sulje ravioleiden reunat huolellisesti käsin painelemalla. Käytä apuna kylmää vettä. Nosta raviolit jauhotetulle tarjottimelle, peitä leivinliinalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan kypsennystä.

Keitä ravioleja 2-3 minuuttia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Raviolit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. 

Salvia-makuvoihin tarvitset 75 g voita, 3/4 dl tuoretta salviaa, 2 isoa valkosipulinkynttä, 2 tl sitruunamehua, 1/4 tl mustapippuria ja ripaus suolaa. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja valkosipuli. Kuumenna hetki ja mausta sitruunanmehulla.

Tarjoa Salvia-vuohenjuusto Raviolit salvia-makuvoin kanssa, ripottele päälle tuoretta salviaa ja parmesanjuustoa.





Maukasta pastapäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti