maanantai 27. heinäkuuta 2020

Tsatsiki-pastasalaatti

Olen varmaan kirjoitellutkin aikaisemmin, että houkuttelevalla ruokakuvalla on minuun suurempi vaikutus kuin itse ohjella. Ja usein valitsenkin juuri kuvan perusteella mitä ruokia tai leipomuksia haluan testata. Niin kävi myös tämän ohjeen kanssa. Näin herkullisen ja tunnelmallisen Tsatsiki-pastasalaatti kuvan, joka oli tarjolla kauniisti katetussa pöydässä. Saatoin kuvitella miltä tuo kreikkalaistyylinen salaatti maistui kesäillassa rapean leivän kanssa. Toki silläkin oli vaikutusta, että rakastan ylikaiken tsatsikia, ja tykkään tarjota perheelle erilaisia pastasalaatteja ja tämän tyyppistä pastasalaattia en ollutkaan vielä maistanut.





Ohje on Kanelijakaardemummaa blogin Minnalta. Minä tein ohjeen kaksinkertaisena sekä lisäsin hieman hunajaa kastikkeeseen, koska se sopii minusta niin hyvin tsatsikiin. 








TSATSIKI-PASTASALAATTI
8 annosta

500 g penne-pastaa
1 rs (a'200 g) kirsikkatomaatteja
1 pkt (a' 200 g) fetajuustoa
1 1/2 dl oliiveja
KASTIKE
300 g kreikkalaista jogurttia
1 tuorekurkku
3-4 valkosipulin kynttä
4 rkl sitruunamehua
4 rkl tilliä
4 rkl tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä
pari hyppysellistä sormisuolaa
1-2 tl juoksevaa hunajaa


Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Valmista tsatsiki-kastike. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta 15 min siivilässä ja painele lopuksi neste pois. Silppua yrtit, purista valkosipulin kynnet ja sekoita  kastikkeen ainekset keskenään. Halkaise tomaatit ja kuutio feta. Kaada pasta kastikkeen joukkoon ja lisää tomaati, feta ja valutetut oliivit. Sekoita ainekset kevyesti ja laita salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti