sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Kuutamokuivatut tomaatit

Bongasin muutama viikko sitten @atmarias blogista näiden makeiden tomaattien ohjeen ja pakkohan niitä oli testata. Tomaatit valmistuvat uunissa itsestään yön aikana, siitä myös nimi Kuutomokuivatut tomaatit. Tomaatit maistuvat juustojen kaverina, leivän päällä, salaateissa tai pastakastikkeen maustajina ja jopa ihan sellaisenaan. 




Me herkuttelimme näillä Kuutamokuivatuilla tomaateilla viikonloppuna parin eri juuston (Herkkujuustolan SavuHilman ja pehmeän Camembert Väinön) ja hyvän viinin kera. Oikein loistava kombo.








KUUTAMOKUIVATUT TOMAATIT

500 g kirsikkatomaatteja
3 tuoretta timjamin oksaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
1/4 tl sokeria



Halkaise tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Lorauta oliiviöljy tomaattien päälle ja ripottele suola ja sokeri. Sekoittele. Riivi 3 timjamin oksaa maustamaan tomaatteja. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kun se on lämmennyt laita pelli uuniin ja sammuta uuni. Anna tomaattien olla uunissa vähintään yön yli. Purkita ja säilytä lasipurkissa jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti