sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Lohimousse

Lohimousse on herkullinen lisuke niin kalapöytään kuin alkupalaksi. Se sopii erityisesti saaristolaisleivän, ruislastujen, palttoonappien tai uuniperunan täytteeksi. Meillä sillä herkuteltiin viimeksi joulupöydässä.










LOHIMOUSSE
12 annosta

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk (a' 200 g) ranskankermaa
1 prk (a'120 g) smetanaa
1 pieni punasipuli
150 g kylmäsavulohta viipaleina
150 g graavilohta viipaleina
1 tl sitruunan kuorta
1-2 rkl sitruunanmehua
1 dl tilliä hienonnettuna
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa


Vaahdota tuorejuustoa, ranskankermaa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella. Hienonna kuorittu punasipuli. Kuutioi kylmäsavu- ja graavilohi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita lohimoussen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän tai ruislastujen päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti