maanantai 19. marraskuuta 2018

Sienitäytteiset uunibataatit

Syksyn sadosta syntyy herkullista ruokaa. Uunissa paahdetut bataatit täytetään suppilovahveroilla ja lehtikaalilla. Kaiken viimeistelee sinihomejuusto. Tämä ruoka on maukas ja kokeilemisen arvoinen. Meillä täytettyjä uunibataatteja syötiin Pyhäinpäivän dinnerillä herkullisen hirvensisäfileen kanssa.












SIENITÄYTTEISET UUNIBATAATIT
2 annosta

2 bataattia
100 g suppilovahveroita
1 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
50 g lehtikaalia
1 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
100 g sinihomejuustoa
yrttejä

Pistele bataatteihin reikiä haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile veitsellä kypsyyttä. Tee bataatteihin viillot ja koverra sisus pois. Paista suppilovahverot paistinpannulla ja lisää nesteen haihduttua voi ja silputut sipulit. Lisää joukkoon hienonnettu lehtikaali ja bataatti. Lisää täytteeseen kerma ja mausta se. Lusikoi täyte takaisin bataattien sisään ja ripottele pintaan sinihomejuusto. Gratinoi 225 asteisessa uunissa nooin 15 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti