maanantai 14. toukokuuta 2018

Jäädytetty suklaamoussekakku

Esikoinen valmisti Jäädytetyn suklaamoussekakun eilisen Äitienpäivän kunniaksi. Kakku oli ihanan suklainen ja täyteläinen, jota tuoreet vadelmat ja pensasmustikat koristivat. Ja mikä parasta tämän kakun voi tehdä pakastimeen valmiiksi vaikka viikkoa ennen tarjoamista. Varaa vähintään puoli tuntia sulamiseen ennen tarjoamista.














JÄÄDYTETTY SUKLAAMOUSSEKAKKU
25 annosta

POHJA
250 g Dominokeksejä
100 g voita
TÄYTE
300 g tummaa suklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
KORISTEEKSI
vadelmia ja pensasmustikoita



Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi. Yhdistä voisula keksimurskaan. Painele keksi-voiseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla. Notkista tuorejuusto vatkaimilla kulhossa. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuuston joukkoon yksi kerrallaan, samalla vatkaten. Mausta seos tomu- ja vaniljasokerilla. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa samoilla vatkaimilla kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä täytteeseen kerma- ja valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakkuvuoka tiiviisti foliolla ja nosta pakastimeen vähintään 6 tunniksi mutta mielellään 24 tunniksi. Voit valmistaa kakun valmiiksi pakastimeen useita päiviä ennen tarjoamista.

Ota kakku sulamaan noin puolituntia ennen tarjoilua. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja pensasmustikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti