sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pupusämpylät

Pehmeät ja suloiset Pupusämpylät maistuvat pääsiäispöydässä aamupalalla tai keiton kaverina. Saat sämpylöistä Pupuja leikkaamalla saksilla niihin korvat ja tekemällä grillitikulla reijät silmiksi.









PUPUSÄMPYLÄT
24 kpl

5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
noin 7 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita
VOITELUUN
maitoa

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Mittaa kuivat aineet ja sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot maidon joukkoon vähitellen sekoittaen. Alusta taikinaan loppuvaiheessa voisula. Jätä taikina melko pehmeäksi niin saat kuohkeita sämpylöitä. Anna kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 40 minuuttia.

Jaa taikina 24 osaan, niin saat pieniä pupusämpylöitä. Voit halutessasi tehdä myös isompia. Pyörittele paloista soikeahkoja palloja. Kohota noin 20 minuuttia leivinliinan alla. Leikkaa kohonneisiin sämpylöihin saksilla pupuille korvat ja tee esim.grillitikulla reijät silmiksi.




Voitele sämpylät maidolla. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti