maanantai 15. helmikuuta 2016

Punajuuririsotto

Eilinen ystävänpäivä oli aikas punainen ja sydämellinen ❤ Kauniin punainen Punajuuririsotto sai koristeeksi sydänmuotilla otetun aurajuusto palasen. Risotto oli ihanan täyteläistä, jota aurajuusto sopivasti korosti...kerrassaan loistavan makuista. Ohje löytyi Valion sivustolta.






PUNAJUURIRISOTTO
5 henk.

3 (200 g) punasipulia
4 (300 g) punajuurta
3 1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl rasvaa
3 1/2 dl risottoriisiä
2 prk (a' 2 1/2 dl) kolmenjuuston kermaa
1 dl omenatäysmehua
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
LISÄKSI
Aura-juusto murua


Henonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.

Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää riisi, sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min. Lisää joukkoon 1 dl kasvislientä ja ruokakerma. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen (kasvisliemi ja mehu) lisäystä pienissä erissä, 1 - 1 1/2 dl kerrallaan, välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen uutta lisäystä. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa. Mausta mustapippurilla ja valkoviinietikalla.

Koristele Aura-juusto murulla ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti