perjantai 10. heinäkuuta 2015

Esikoisen RippijuhlatEsikoisen rippijuhlia juhlittiin 5.7. kauniissa säässä ja hyvässä seurassa...menu oli italialais- tyylinen tyttären toiveiden mukaan ja väritys lila sävyinen. Juhlat eivät olisi juhlat, jos niiden suunnittelua ei olisi aloitettu hyvissä ajoin (jo pari vuotta sitten ;-)),..no, menu kuitenkin päätettiin lopullisesti vasta keväällä ja tarjottavien teko aloitettiin viikkoa ennen juhlia, osa tehtiin vasta edellisenä päivänä. Tein kaikki tarjottavat itse, mutta sain juhlapäivään hyväm ystävän huolehtimaan tarjoilusta ja tiskeistä, jotta ehdin myös itse seurustelemaan vieraiden kanssa. Suurena apuna ennen juhlia olivat myös oma perhe juhlien järjestämisessä. Vinkkejä juhliin kurkkasin mm. täältä  ja täältä.

Konfirmaatiokirkko alkoi klo 13 ja itse Rippijuhlat pidettiin kodissamme reilulle kolmellekymmenelle hengelle. Juhlat alkoivat klo 15. Ruokana tarjosimme Italialaista tomaattikeittoa erilaisten lisukkeiden kanssa sekä juustoja ja leipää. Jälkiruuaksi oli kahvin ja teen kanssa erilaisia kakkuja.


Menu

Italialainen tomaattikeitto 

 Oliivit, Rucola, Aurinkokuivatut tomaatit, Yrtit  

Krutongit

Fetajuustokuutiot, Parmesan juustoraaste, Mascarbone -tuorejuusto

*
Aurajuusto, Välimerengouda, Mustaleima Emmental, Oltermanni

Chili-paprikatuorejuusto, Yrttituorejuusto 

*
Foccacia, Ciabatta, Ruisnapit 

*
Raparperimehu,  vesi
Ruokapöytä oli katettu suurelle terassillemme siten, että keitto ja lautaset olivat omassa pöydässä,  lisukkeet & juustot ja leivät toisessa pöydässä ja kolmannessa pöydässä oli juotavat.


Kaikille vieraille löytyi istumapaikka pitkien pöytien äärestä, joka tuntuikin hyvältä ratkaisulta...yhteinen juhlatila toi yhteenkuluuvuutta, joka harvoin on kotona pidettävissä juhlissa, koska pöydät ovat usein sijoiteltu pitkin taloa. Suosittelen juhlateltan vuokrausta tms. jolla saadaan yhteinen tila kaikille vieraille.
Ruokailun jälkeen noin puolentoista tunnin päästä siivosimme ruokatarjottavat sivuun ja kannoimme kakut esille. Tarjolla oli esikoisen toiveiden mukaan Tiramisu kakkua ja Pannacottaa, sekä tietysti mansikka-vaniljarahka kakkua ja kaksikerroksinen Täytekakku.
Menu

*
*
Pannacotta  ruokosokerisiirapilla  

*
Kinuskiset pikkuleivät  

*
Kahvi, tee
Juhlat jatkuivat iltaselle seurustellen ja herkutellen. Päivä oli kaikin puolin onnistunut. Sää suosi, tarjottavat riittivät, vieraat viihtyivät ja esikoinen näytti onnelliselta ja iloiselta. Tämä päivä oli onnen päivä <3

*


"Jokainen päiväsi voi olla täynnä iloa.
Nauti pienistä asioista!
Älä hukkaa haaveita ja unelmia!
Anna niiden elää sisimmässäsi, 
mutta tartu samalla toimeen rohkeasti."


Rakasta tytärtä Onnitellen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti