lauantai 20. syyskuuta 2014

Sipuli focaccia



Tänään tein perheelle iltapalaksi  italialais- tyylisen antipasto tarjottimen, jossa oli erilaisia leikkeleitä             (parmankinkkua,  ilmakuivattua kasleria =Coppaa, salamia, kotimaista metvurstia), juustoja (välimeren goudaa ja polaria) kirpeitä säilykkeitä (artisokan sydämiä, oliiveja, kapriksia) ja tuoreita tomaatteja sekä cataloupe-melonia...ja kaiken kruunasi ihanan pehmeä mutta rapea-pintainen ja hieman makea Sipulinen focaccia.

Olen tehnyt paljon focaccia leipiä mutta tämä ohje on paras focaccia ohje jota olen koskaan tehnyt, todellakin kokeilemisen arvoinen =)




Sipuli focaccia

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

2-3 sipulia
Voita paistamiseen
1 rkl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Sekoita nesteeseen vähitellen jauhot joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää lopuksi oliiviöljy (taikina jää löysäksi).

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja muotoile se (esim. lastan avulla) soikioksi. Anna kohota vähintään puolisen tuntia ja tee sillä aikaa sipulitäyte. Pilko sipulit ohuiksi siivuiksi. Lämmitä pannulla isohko nokare voita  ja paista sipuleita (älä ruskista) keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle sokeri ja mausteet, paista vielä noin 5min.

Haarukoi sipulitäyte focaccian päälle. Paista 200-asteisessa uunissa niin pitkään, kunnes pinta on paikoin ruskistunut (noin 20 min). Pirskottele uunista otetun focaccian päälle vielä oliiviöljyä.

Nauti tuoretta focacciata esim. erilaisten keittojen, salaattien tai antipastojen kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti