lauantai 6. syyskuuta 2014

Porkkana-bataattikeitto

Tänään teki mieli keittoa ja olin viime viikolla bongannut uuden reseptin ja pitihän sitä päästä kokeilemaan..ihanan samettista keittoa siitä tulikin.

Tavallinen keitto sai lisämakua tuoreesta inkivääristä ja mintusta. Loppusilauksen keitolle antoivat rapeat ja mausteiset siemenet.



Porkkana-bataattikeitto

4 hengelle

500 g porkkanoita
1 (noin 200 g) bataatti
2 rkl raastettua inkivääriä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
250 g mascarbonejuustoa
3-4 rkl hienonnettua minttua
ripaus suolaa ja sokeria

lisäksi:
2 tl öljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
6 rkl salaattisiemensekoitusta

Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, inkivääri ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää mascarbonejuusto sekä minttu. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteseos. Lisää siemenseos ja paista muutama minuutti. Annostele keitto lautaselle ja lisää pinnalle siemenseosta.

Keiton kaverina maisteltiin Maasdam Frico juustoa ja ruiskeksejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti