sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pinjata kakku




Pinjata kakku on karkkeja sisältävä kakku joka hurmaa erityisesti synttärijuhlissa..kokeilemisen arvoinen..ulkonäkönsä kuin makunsakin puolesta :)


 
Viime kesästä astii olen haaveillut tekeväni Pinjata kakkua..no, nyt olen testannut reseptin ja kakusta tuli herkullista...aioin tehdä sitä joskus toistekin. Vinkki! Kannattaa tehdä pohja kaakaojauheesta niin saa kivan näköisen kakun ja eri kerrokset erottuvat paremmin..minulla sattui vain olemaan vaalea pohja tehtynä pakasteessa joten hyödynsin sen tällä kertaa.

Pinjata-kakku

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Valmista pohja kuten kääretottu. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Täyte
2 liivatetta
3 dl kuohukermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä

Kostutus 
1 1/2 dl maitoa

Sisälle  
Erilaisia makeisia tai suklaakarkkeja, pähkinöitä tai suklaarouhetta

Kuorrute
200 g valkosuklaata
200 g sitruunatuorejuustoa

Vuoraa kulho (tilavuus enintään 2 l) kelmulla. Leikkaa pohjasta paloja ja peitä niillä kulhon sisäpinta. Kostuta maidolla (kulhon pohjaa vasten ei tarvitse kostuttaa sillä kostuke valuu sinne itsestään). Säästä loput pohjalevystä myöhempää käyttä varten.



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ranskankerman kanssa. Sulata liivatteet kuumaa veteen ja lisää se suklaaseokseen ohuena nauhana. Lisää seos sitten kerma-tuorejuustovaahtoon.
Kaada täyte kulhoon. Peitä juomalasin ulkopinta leivinpaperilla ja sitten kelmulla. Paina lasi keskelle täytettä niin että joka puolella on täytettä yhtä paljon. Nosta kulho jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.  


Poista lasi, leivinpaperi ja lopuksi kelmu. Kaada kolon pohjalle makeisia. Jos täytettä jäi yli lusikoi se nyt makeisten päälle tai täytä lopulla kakkupohjalla (kuten minä tein). Laita  kulhon päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku. Nosta kulho paikoiltaan ja poista kelmu.


Sulata kuorrutteen suklaa. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää suklaa. Leivitä kuorrute kakun pinnalle. Koriste haluamallasi tavalla.


Vieraat sanoivat kakun nähdessään " Wau, mikä kakku!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti