sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Puolukkatoffeepuustit

 Viime viikonlopun sunnuntaina 4.10. vietettiin kansainvälistä Korvapuusti- ja kanelipullapäivää. Korvapuusteja en osaa leipoa ja juurikin siksi meillä korvapuustipäiväää on vietetty pullapäivän merkeissä. Tänä vuonna pyöräyttelin Puolukkatoffeepuusteja pullapäiväksi.









PUOLUKKATOFFEEPUUSTIT
50 g voita
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
1 kananmuna
7-8 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
50 g kermatoffeekarkkeja esim.Omar
50 g pehmeää voita
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl jäisiä puolukoita
LISÄKSI
kananmuna voiteluun




Ota rasva pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja kanamuna joukkoon. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä vähintään puoli tuntia.

Pienistele karkit pieniksi paloiksi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kauli levyksi (noin 30x50 cm).Levitä pehmeä voi levylle ja ripottele muut ainekset päälle, Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne paperisiin vuokiin. Kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokeri hunnulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti