Instagramia selatessa näin idean Passionsiman valmistamiseen ja pakkohan sitä oli testattava. Ryppyinen passion antaa eksoottisen maun simalle. Sima jäi kauniin vaaleaksi koska käytin vain tavallista sokeria. Jos haluat tummemman sävyn käytä puolet taloussokeria ja puolet fariinisokeria.
PASSIONSIMA
4 l
4 l vettä
500 g sokeria
4 passion hedelmää
1 sitruunan kuori ja mehu
1 tl kuivahiivaa
Mittaa sokeri, passionhedelmien sisukset ja kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta sen verran että sokeri sulaa. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sen mehu. Lisää ne kattilaan yhdessä lopun kylmän veden kanssa. Kun seos on käden lämpöistä, sekoita kuivahiiva +42 asteiseen vesitilkkaan ja kaada se kattilaan hyvin sekoittaen. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 24 tuntia.
Siivilöi ja pullota pulloihin joihin lisäät 1 tl sokeria ja pari rusinaa/plo. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kunnes rusinat nousevat pintaan. Valmis sima säilyy noin viikon jääkaapissa.
VINKKI! Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa päivässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti