maanantai 6. tammikuuta 2020

Sitruunajuustokakku

Oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta kaikille - tästä se uusi ruokavuosi taas alkaa. Tässä vielä yksi viime vuoden reseptikokeiluni, sillä uuden vuoden aattona herkuttelimme hyvien ystävien kanssa raikkaalla Sitruunajuustokakulla. Ohjeen nappasin kinuskikissan-sivustolta. Kakun koristelin itsekeittämällä lakritsikastikkeella mutta kaupan valmiskastike ajaa hyvin saman asian.








SITRUUNAJUUSTOKAKKU
8 annosta

POHJA
100 g dominokeksejä
25 g voita tai margariinia
TÄYTE
2 1/2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruuna
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 prk ( a' 340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
(keltaista pastaväriä)
3 rkl vettä
KORISTELU
1 Kick-patukka (25 g)
1/4 dl kuohukermaa



Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai suihkuta reuna vuokaspraylla niin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kermavaahdon joukkoon kuoriraaste, jogurtti ja sitruunatahna. (Halutessasi voit syventää keltaisen sävyä elintarvikevärillä.) Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytevaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Valmista lakritsikastike tai käytä kaupan valmiskastiketta. Pienistele Kick-patukka, lisää kerma ja lakritsipalat kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes lakritsit sulavat. Jäähdytä lakritsikastiketta hieman ja kaada se ristikkomaisesti kakun pinnalle. Jäähdytä kakku pakastimessa noin 1 tunti. Säilytä kakku tarjoamiseen asti jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti