torstai 26. joulukuuta 2019

Tapaninpäivän Valkosuklaajuustokakku piparipohjalla

Tapaninpäivä on jo iltapäivässä ja meillä kahvitellaan kohta perheen kesken. Tarjolla on ihanaa jouluisaa Valkosuklaajuustokakkua, jonka pohja maistuu piparille. Kakku on kuorrutettu kinuskilla ja koristeltu minivaahtokarkeilla, valkosuklaamuruilla, toffee-paloilla ja lumihiutale koristerakeilla.
Alkuperäinen resepti on @vanilllacakes.






Leppoisaa Tapaninpäivän jatkoa
🌲










VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU PIPARIPOHJALLA
10-12 heng.

POHJA
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
TÄYTE
1 dl flora vanilla
1 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
KIILLE
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 liivatetta
KORISTELU
minivaahtokarkkeja, toffeepaloja, 
valkosuklaarouhetta, lumihiutalekoristerakeita



Leivo kakkupohja. Sekoita kuivataineet keskenään ja toisessa kulhossa keskenään maustamaton jugurtti, rypsiöljy ja kananmuna.Yhdistä kuivat aineet varovasti joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Suihkuta vuokaspray 20-22 cm kakkuvuokaan sekä laita pohjalle pyöreä leivinpaperi, hiukan pienempi kuin vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kakun kumoamista vuoasta. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen täytteen tekemistä, mieluiten yön yli.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään vähintään 10 minuutiksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä sen aikaa kun vatkaat vispikerman ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto tasaiseksi ja lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa joukkoon hiljalleen sekoittaen. Mausta täyte tomusokerilla, sokerilla ja vaniljasokerilla.

Lämmitä tilkka vettä, lisää liivatteet joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos tuorejuusto-valkosuklaa seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä kermaseos ja tuorejuusto-suklaaseos keskenään.

Laita kakkupohja takaisin vuokaan jossa paistoit sen, suihkuta vuokasprayta kauttaaltaan vuoan reunoille. Lisää valkosuklaatäyte kakkupohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Tee kinuskikiille vasta kun valkosuklaatäyte on jähmettynyt. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liivatteet kuumaan kinuskiin hyvin sekoittaen. Jäähdytä kinuskia välillä sekoittaen ja kaada se lusikan kautta kylmän valkosuklaatäytteen päälle. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti