tiistai 30. heinäkuuta 2019

Mustikkainen Sitruunajuustokakku

Sitruuna ja juustokakku sekä makeat mustikat maistuvat tässä upeassa Mustikkaisessa Sitruunajuustokakussa. Kakku on helppo valmistaa, siinä ei ole pohjaa eikä täytettä erikseen vaan ne sekoitetaan huolettomasti keskenään. Tämän ohjeen löysin @maku -sivustolta.









MUSTIKKAINEN SITRUUNAJUUSTOKAKKU
10 annosta

TAIKINA
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunan kuoriraastetta
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl maitoa
1 dl mustikoita
TUOREJUUSTOSEOS
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
PINNALLE
1/2 dl mustikoita



Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.Yhdistä kuivat aineet. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Lisää taikinaan mehu ja kuoriraaste sekä maito vuorotellen jauhojen kanssa. Sekoita taikinaan mustikat. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty, eivätkä marjat värjää taikinaa.

Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Pingota leivinpaperi 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat. Lusikoi puolet kakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loput kakkutaikinasta vuokaan (taikinaa ei tarvitse levittää tasaiseksi kerrokseksi) ja kaada päällimmäiseksi vuokaan loput tuorejuustoseoksesta. Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita leivinpaperipala vuoan päälle paistamisen loppuvaiheessa. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Koristele mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti