sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän Kukkakaali-kurkkusalaatti on ihanan rouskuva ja raikas. Salaatti valmistuu nopeasti, sekoita vain ainekset keskenään, anna maustua hetki ja nauti. Aasialais-sävytteinen Kukkakaali-kurkkusalaatti sopii niin lihan kuin kalankin kaveriksi, grilliruuan seuraan tai vaikka kevyeeksi lounaaksi. 




Kukkakaali-kurkkusalaatti näyttää olevan tällähetkellä somehitti (sen verran paljon kuvia siitä pyörii somessa) niikuin Uunifetapasta oli muutama viikko sitten. Itse bongasin ohjeen jo talvella Vapun instagramin stooreista, mutta testasin sitä vasta muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa. Eilen tein sitä toistamiseen grillibroitsun ja uunijuuresten kaveriksi, eikä salaatti pettänyt tälläkään kertaa. 









VAPPU PIMIÄN KUKKAKAALI-KURKKUSALAATTI
4–6 annosta

1/2 keskikokoinen tai isohko kukkakaali
1/2 kurkku
1/2–1 tuore chili
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
4 rkl riisietikkaa
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
reilu 1/2 tl suolaa
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna


Pienistele kukkakaali. Puolita kurkku pitkittäin (koverra sisusta pois halutessasi). Leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tai viipaloi chili. Hienonna myös korianteri ja valkosipulinkynsi. Lisää kastikeainekset salaatin joukkoon. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua noin puoli tuntia. Nauti lihan tai kalan kanssa.



1 kommentti: