lauantai 22. syyskuuta 2018

Mokkapalat

Onneksi herkkuhammasta alkoi kolottamaan senverran paljon, että oli alettava leipomaan. Niimpä leivoin iki-ihania ja suussasulavia MOKKAPALOJA, tuota jokaperheen kestosuosikkia. Tämä oma ohje on jo vuosien takaa, ajalta jolloin reseptit kerättiin aarrearkkuihin, laatikoihin ja vihkoihin. Ohjeen olen julkaissut blogissa jo blogin alkutaipaleella, mutta ajattelin, että kirjaan sen vielä uudestaan, koska ohje on mitä loistavin, ja se on niin helppo ja nopea tehdä.












MOKKAPALAT
pellillinen

POHJA
200 g voita
3 1/2 dl kahvia tai vettä
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa 
KUORRUTE
75 g voita
3/4 dl kahvia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
KORISTELU
strösseleitä

Sulata rasva. Lisää kahvi rasvan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada rasva-kahviseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen taikinaan hyvin sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla päälystetylle pellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sulata rasva ja lisää muut aineet joukkoon hyvin sekoittaen. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorrutten levittämistä. Levitä kuorrute ja koristele heti srösseleillä. Leikkaa paloiksi ja herkuttele. VINKKI! Mokkapalat voi pakastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti