lauantai 11. marraskuuta 2017

Lime-valkosuklaa juustokakku

Lime-valkosuklaa on loistava makuyhdistelmä...se on sopivasti täyteläinen mutta samalla raikas. Ehkä yksi lempi makupareistani hyydykekakuissa. Kakku saa ihanan raikkautensa tuoreesta limemehusta. Täyte on maustamattomasta tuorejuustosta, vispikermasta ja valkosuklaasta. Päällinen on vihreäksi värjätty limemehukiille. Kakun voit koristella mielesi mukaan esim. valkosuklaarouheella tai kuvan tapaan limeviipaleilla, tuoreella mintulla ja sitruunanmakuisilla toffeepalloilla sekä koristenonpareilla. Ohje on isoon noin 28 cm vuokaan.








LIME-VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU
28 cm vuoka/ noin 18 annosta

POHJA
200 g Digestive-keksejä
50 g voita
TÄYTE
5 liivatelehteä
5 dl Vispikermaa
260 g valkosuklaata
4 limeä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
KIILLE
3 liivatelehteä
3 limen mehu
noin 4 1/2 dl vettä
vihreää elintarvikeväriä


Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa, painele keksiseos irtopohjavuokaan suoraan kakkualustalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa kokoajan vahtien. Vatkaa vispi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja purista lime-hedelmistä mehut. Sekoita mehu tuorejuustoon, lisää suklaa, ja lopuksi vispi. Makeuta tomusokerilla. Liuota liivatteet pieneen kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Purista limemehut ja sekoita veteen niin että kokonaismääräksi tulee 5 dl. Värjää elintarvikevärillä vihreäksi. VINKKI! Tarkista vihreä sävy kaatamalla kiillelientä valkoiseen astiaan. Lisää liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, sekoita hyvin. Jäähdytä kiille-liemi huoneenlmpöiseksi.Valuta se lusikan avulla, vähän kerrallaan jähmettyneen täytteen päälle. Anna jähmettyä vähintään kolme tuntia. Koristele hetki ennen tarjoilua.





1 kommentti:

  1. Kiilteessänon mielestäni liikaa nestettä. Itse aijon kokeilla ensikerralla kiilteen 1 1/2dl vettä ja 0,5- 1dl lime mehua

    VastaaPoista