maanantai 1. elokuuta 2016

Linssi-papukastike

Linssi-papukastikkeen ohje löytyi viimeisestä Yhteishyvän ruokalehdestä, kastike oli ihanan maukasta josta löytyi sopivasti potkua (tais tulla laitettua vähän enemmänkin cayennepippuria;-)), fariinisokerin makeus ja juustokuminan täyteläinen maku sopii maustamaan tätä kasviskastiketta todella hyvin...kastikkeesta tulikin heti kuopuksen lempiruoka.






LINSSI-PAPUKASTIKE
4 hengelle

1 sipuli
1 porkkana
1 rkl öljyä
2 dl punaisia linssejä
1 prk (400/240g) Kidney-papuja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
1 rkl fariinisokeria
1 tl savustettua paprikamaustetta
1 tl juustokuminaa
0,2 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori sipuli ja porkkana, kuutioi ne pieniksi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä reilut 5 minuuttia. Kaada ne kattilaan. Huuhtele ja valuta linssit ja pavut. lisää kattilaan tomaattimurskan kanssa. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää vesi, liemikuutio, murskatut valkosipulinkynnet, fariinisokeri ja mausteet kattilaan. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia. Tarjoa kastike riisin ja vihersalaatin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti