keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Raparperitiramisu


Kun kuopus täyttää vuosia, on se merkki kesän alkamisesta meidän perheessä...niin myös tänään kesäkuun ensimmäisenä päivänä (niinkuin jo viimeiset neljätoista vuotta)...tänään myös aurinko ja lämpö hellii meitä ja mittari näyttää + 26 C aikas ihana ilma juhlia synttäreitä 💚

Raparperit kuuluvat myös meidän kesään...tällä kertaa teinkin synttärisankarille Raparperitiramisua, joka oli aivan loistava valinta tälläiselle hellepäivälle, raikas ja sopivan kirpakka, vaniljainen sekä ihanan pehmeä ja mehukaan makuinen...ehkäpä jo liiankin mehukas...positiivisesti ;-) Ohje on helppo ja ei niin perinteinen raparperiherkku mutta todella kokeilemisen arvoinen. Alkuperäinen ohje on parinvuoden takainen löytö aarrekätköistäni, jota tuunailin tälläkertaa kotona olevien aineiden mukaan.





RAPARPERITIRAMISU
12 annosta

POHJA
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
1 1/2 dl vahvaa kahviajuomaa
2 rkl mantelilikööriä esim.Disaranno
RAPARPERIHILLOKE
1 l (400 g) raparperipaloja
1/2-1 dl vettä
1 dl sokeria
TÄYTE
1 tlk laktoositonta kuohukermaa
2 rs (a' 200 g) laktoositonta vaniljatuorejuustoa
1 prk (a'200 g) kermaviiliä
3 rkl sokeria
PINNALLE
1-2 tl kanelia (tai tummaa kaakaojauhetta)


Valmista ensin raparperitäyte. Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. VINKKI!Hilloke kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. 

Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille esim. lasiseen lasagnevuokaan. Sekoita kahvi ja likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.
Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuustot, kermaviili ja sokeri.Levitä alimmalle torttulevylle puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte ja juustoseos tai lusikoi loppu juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos kakun päälle pieninä nokareina.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia (tai yön yli). Itse annoin vetäytyä noin 12 tuntia ja kakku muuttui todella kosteaksi. VINKKI! ehkäpä en kostuttaisi seuraavalla kerralla ollenkaan, jos annan kakun vetäytyä pitkään, neljälle tunnille kostutus on sopiva. Siivilöi lopuksi pinnalle kanelia (tai tummaa kaakaojauhetta) esimerkiksi teesiivilän läpi.




Tervetuloa kesäkuu 💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti