sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Baileys moussekakku

Suussasulava lempikakkuni, makea ja täyteläinen baileys-täyteinen moussekakku jossa on kaakao kiille ja pistenä iin päällä ovat viuhkamaisesti leikatut mansikat, oli myös eilisen Ravintolapäivän  suosituin kakku. Ohje on jo vuosien takaa ja edelleen yksi se 'The Best' minulle, alkuperäinen ohje on Kinuskikissan.






BAILEYS MOUSSEKAKKU
12 palaa


200 g Domino keksejä
50 g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk (a' 250 g) Mascarbone juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys kermaliköötiä
KIILLE
3 liivatelehteä
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
KORISTEEKSI
tuoreita mansikoita



Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan  pohja leivinpaperilla. Käytä reunakalvoa tai leivinpaperisuikaleita reunoissa, niin kakku saa kauniin reunan. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata voi mikrossa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja reunakalvot, siirrä kakku tarjoilualustalle.

Siivuta mansikat siten, että siivut jäävät kannasta kiinni. Levitä viuhkaksi ja asettele kiilteen päälle.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti