sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kinuski-suklaa-suolapähkinä naked cake



Naked cake eli nakukakku on tällä hetkellä kakkumaailman  kuumin trendi. Alaston viittaa kakun ulkoreunaan, jota ei peitetä millään...nakukakku siis paljastaa täytteensä kaikille.




Edit. 1.10.2017 päivitetyt kuvat Kinuski-suklaa-suolapähkinä nakukakusta


Nakukakun leipominen on ollut jo pitkään suunnitteilla mutta jotenkin se on vain jäänyt...nyt isänpäiväksi päätin kokeilla kinuskista ja suklaista versiota, koska meidän iskä rakastaa kinuskia ylikaiken. Tähän kakkuun idean löysin Kotivinkki-lehdestä.






Kinuski-suklaa-suolapähkinä naked cake
10 annosta

POHJA
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
maitoa
KINUSKIKASTIKE
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
TÄYTE
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl suolapähkinöitä

Valmista kakkupohja. Voiteleja jauhota 18 cm irtokakkuvuoka. Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerron ja laita ne kiertämään vuoan sisäreunoja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi mutta vältä turhaan sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kolmeen osaan.

Kuumenna kinuskikastikkeen ainekset kattilassa miedolla lämmöllä ja keita noin 7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Kostuta alimmainen kakkulevy maidolla ja levitä pohjan päälle ohut kerros tuorejuustotäytettä ja kinuskia. Ripottele pinnalle muutama suolapähkinä. Kokoa loput kerrokset samoin ja koristele kakku suolapähkinöillä.

VINKKI!Jos mahdollista valmista pohja ja kinuski edellesenä päivänä, jotta ne ehtivät jäähtyä kunnolla. Oma kinuski ei tahtonut jäähtyä millään, joten siitä tuli hyvin valuvaa, joka osaksi valui tarjoiluastian reunoillekin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti