sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Amerikkalaiset Kanelipullat


Mikä onkaan ihanampaa kuin kanelin tuoksuinen keittiö ja tuore pulla. Olin jo kauan suunnitellut leipovani Amerikkalaisia kanelipullia ja tänään pullapäivänä sain vihdoin pullat sitten leivottua. Amerikkalainen kanelipulla eli cinnamon rolls on iso, yleensä uunivuoassa paistettu kaneli-sokeritäytteinen kierrepulla, joka on kuorrutettu vaniljaisella tuorejuustolla. 




Amerikkalaiset Kanelipullat "cinnamon rolls"
8 kpl / 20 cm x 20 cm  vuoka

2 1/4 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
120 g voita
8 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
80 g voita
2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 tl maissitärkkelystä
KUORRUTE
50 g tuorejuustoa
15 g voita
1/2 dl tomusokeria
2-3 rkl maitoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta


Valmista ensin pullataikina. Itse tein kaksinkertaisena taikinan ja täytteen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita. Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.

Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon (5-10 minuutin ajan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan. Ota tällä aikaa voi pehmenemään huoneenlämpöön ja yhdistä kulhossa fariinisokeri, maissitärkkelys ja kaneli.

Jauhota leivinalusta, kauli taikinasta n. 50x30-senttinen ohuehko levy. Levitä pehmennyt voi tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle fariinisokeri-kaneliseos. Jätä taikinasuorakaiteen alareunasta n. sentti paljaaksi. Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi.

Leikkaa pötköstä n. 5-senttisiä paloja, asettele pullat pystyyn 20x20-senttisen vuoan pohjalle tasaisesti. Kaksinkertaisesta ohjeesta sain riittämään kahteen vuokaan.Anna pullien kohota peitettyinä vielä n. 30 minuuttia.



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute  pullien päälle.Tarjoile suoraan uunista lämpimänä. VINKKI! Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä. Itse tein kuorrutetta ohjeen mukaan (taikinan ja täytteen tein kaksinkertaisena) joka riitti vain yhteen vuokaan, koska loput pullat laitoin pakkaseen.



* Herkullista pullapäivää *



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti