sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsalasagne

Tätä ihanaa ruokaa olen haaveillut tektväni koko kesän, mutta jostain kumman syystä se on jäänyt toteuttamatta...mutta nyt tätä maistuvaa lasagnea on kokeiltu ja voin sanoa että HYVÄÄ OLI, ehkäpä parempaa kuin tavallinen lasagne. Vinkkiä ohjeeseen sain Hella & houkutus-blogista.



Kesäkurpitsalasagne
 
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
suolaa
JAUHELIHATÄYTE
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
mustapippuria
1 prk tomaattimurskaa 

1/2 dl ketsuppia
1/2 dl vettä
ripaus sokeria
JUUSTOTÄYTE
250 g ricottajuustoa
200 g emmentaljuustoraastetta
2 kananmunaa

PÄÄLLE
juustoraastetta 

Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne oliiviöljyssä ja lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, paprikalla, oreganolla ja mustapippurilla.  Lisää tomaattmurska, ketsuppi ja vesi. Mausta ripauksella sokeria. Anna kastikkeen hautua noin puolisen tuntia. Maista ja lisää tavittaessa suolaa ja pippuria.
 

Höylää kesäkurpitsat juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle ja ripottele päälle hieman suolaa. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleista irtoava neste talouspaperilla.

Kaavi ricottajuusto, emmentaljuustoraaste sekä kananmunat kulhoon. Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään.

Kasaa lasagne uunivuokaan. Laita pohjalle 2/3 jauhelihatäytteestä ja päällystä se tiiviisti kesäkurpitsasuikaleilla. Lisää kurpitsasiivujen päälle puolet juustotäytteestä ja tämän päälle loput jauhelihatäytteestä. Levitä kerros kesäkurpitsasuikaleita. Lisää loput juustoseoksesta tasaisesti levitettynä. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista lasagnea ensin noin 20 minuuttia 175 asteessa ja nosta tämän jälkeen uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti