Kurpitsapikkelsi
Ainekset
3 l kuurpitsakuutioita (noin 4 kg )
Mausteliemi
5 dl väkiviinaetikkaa
8 dl vettä
6 dl sokeria
1 rkl neilikoita
1 kanelitanko
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa.
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi. Kaada
kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes kuutiot ovat
läpikuultavia. Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa. Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot.
Kurpitsa-paprika-sipulipikkelsi
Ainekset
1 kg kurpitsaa
1 keskikokoinen punasipuli
1/2 punainen paprika
(1 kpl tilliä nipussa)
(1 dl silputtua persiljaa)
noin 5 cm pala purjoa
noin 3 cm pala selleriä
Mausteliemi
1 dl vettä
¾ dl etikkaa
1½ dl sokeria
pala kanelitankoa
10 valkopippuria
ripaus muskottipähkinä
Raasta vihannekset raastimen karkealla osalla. (Silppua tilli ja persilja, itse en käyttänyt) Kuumenna liemen vesi ja etikka isossa kattilassa. Lisää sokeri ja mausteet. Lisää raastetut vihannekset ja yrtit kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes vihannekset ovat läpikuultavia, 15–20 min. Tölkitä kuumana.
Kurpitsa-paprika-sipulipikkelsi
Ainekset
1 kg kurpitsaa
1 keskikokoinen punasipuli
1/2 punainen paprika
(1 kpl tilliä nipussa)
(1 dl silputtua persiljaa)
noin 5 cm pala purjoa
noin 3 cm pala selleriä
Mausteliemi
1 dl vettä
¾ dl etikkaa
1½ dl sokeria
pala kanelitankoa
10 valkopippuria
ripaus muskottipähkinä
Raasta vihannekset raastimen karkealla osalla. (Silppua tilli ja persilja, itse en käyttänyt) Kuumenna liemen vesi ja etikka isossa kattilassa. Lisää sokeri ja mausteet. Lisää raastetut vihannekset ja yrtit kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes vihannekset ovat läpikuultavia, 15–20 min. Tölkitä kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti