sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Sitruuna kuppikakut

Sitruuna on ollut ehdottomasti tämän kevään suosikki raaka-aineeni. Jo pelkästään sen väri saa minut iloiselle mielelle ja sen maku on ihanan kirpakkaa mutta samalla hienostunutta. Sillä saa mukavaa vaihtelua moneen ruokaan ja leivontaan.

Kohta nautimme iltapäiväkahvin kanssa näitä ihanan sitruunaisia kuppikakkuja...niitähän voisi tarjota myös pääsiäisenä, jos ne nyt sinne asti säästyvät   ;-)




Sitruuna kuppikakut 
12 kpl

115 g jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
115 g pehmeää voita
115 g sokeria
2 kananmunaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori 
Voikreemi:
100 g vaniljan makuista tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
150 g tomusokeria
pari tippaa keltaista karkkiväriä
Koristeeksi:
Suklaa strösseleitä tai suklaa hippuja

Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voi, sokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunan mehu sekä kevyesti vatkatut munat seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min, kunnes kuppikakut ovat kohonneita ja  kullanruskeita. Jäähdytä ennen koristelua.
 

Valmista voikreemi: vatkaa voi kuohkeaksi ja  lisää joukkoon tuorejuusto. Siivilöi tomusokeri ja lisää karkkiväri kreemiin.Sekoita ainekset keskenään hyvin. Laita kreemi pursotinpussiin ja kuorruta, tai levitä kreemi veitsen avulla kuppikakun päälle. Koristele mieleiseksesi.



Hyvää Palmusunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti