PARSA-PASTASALAATTI
4 annosta
500 g vihreää parsaa
300 g perhospastaa
8 aurinkokuivattua tomaattia
100 g parmesanjuustoa
1 dl lehtipersilijaa
KASTIKE
1 punasipuli
2 tl sormisuolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
2 rkl hunajaviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
noin 1 dl oliiviöljyä
Tee ensin kastike. Kuori punasipuli ja puolita se. Leikkaa mahdollisimman pieneksi silpuksi. Pane ne kulhoon. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Lisää viinietikka. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää sinappi ja öljy.
Huuhtaise parsa. Leikkaa kovat tyvet pois. Höyrytä parsaa vedessä noin 5 min. Laita parsa jäähtymään kylmään veteen. Leikkaa jäähtynyt parsa suupaloiksi.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää joukkoon kastike. Sekoita hyvin. Silppua aurinkokuivattutomaatti ja lehtipersilija. Lisää ne pastan sekaan. Raasta vielä parmesanjuusto salaatin joukkoon. Sekoita. Anna salaatin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
Kivan keväinen kasvispastasalaatti! Itse en ole vielä parsoja kaupasta bongannut, ehkä siihen kyllä vaikuttaa sekin, että viime aikoina kauppareissut on ollut niin pikaisia että on hakenut just sen mitä tarvii! :)
VastaaPoista