Pääsiäisdonitsit paistetaan donitsipellillä ja kuorrutetaan ihanan keltaiseksi Pomada-jauheesta, pastaväristä ja vedestä tehdyllä kuorrutteella.
IHANAA PÄÄSIÄISEN ODOTUSTA
💛
PÄÄSIÄISDONITSIT
12 kpl
TAIKINA
1/2 dl öljyä
1 1/4 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
KUORRUTE
100 g Pomada-jauhetta
3-4 tl vettä
keltaista pastaväriä
keltaisia nomparelleja
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
Suihkauta vuoka-sprayta donitsipellille kevyesti. Laita taikina vaikka tukevaan pakastepussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleenväliin asti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä. Voitele donitsit heti uunista ottamisen jälkeen sulalla voilla. Jäähdytä. Kuorruta ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti