maanantai 9. joulukuuta 2019

Poro tuplasuklaa-cookie

Nämä söpöt Poro tuplasuklaa-cookiet ovat todella suklaisia ja herkullisia. Ne ovat keskeltä ihanan sitkeitä ja reunoista rapeita, kunhan muistat ettet paista niitä liian kauaa. Koristele keksit heti kuumina jolloin koristeet tarttuvat niihin hyvin. Jäähdytä ennen tarjoilua. Toki voit jättää koristelematta keksit ja nauttia niistä sellaisenaankin.






Herkullista alkanutta viikkoa
🌲






TUPLASUKLAA-COOKIE
(15 kpl)

KEKSITAIKINA
115 g voita
1 3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 dl suklaaahippuja (valkosuklaata ja maitosuklaata)
KORISTEET
prezelit, sokerisilmät, punaiset karkit

Ota rasva ja kananmuna lämpenemään. Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Yhdistä kulhossa kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää suklaahiput ja kääntele taikina hyvin.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia pallukoita, asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille jättäen hyvin tilaa ympärille. Laita pelti jääkaappiin viilenemään hetkeksi. Paista keksejä 175 asteessa noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat kohonneita ja saaneet väriä reunoille.

Koristele keksit heti kuumina prezeleillä, sokerisilmillä ja punaisilla pienillä karkeilla poron näköisiksi. Jäähdytä ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti