Uunissa paahdetut Karamellisoidut maapähkinät ovat helppo valmistaa. Pähkinöitä paahtuu kerralla iso satsi, josta riittää mummille, kummille ja vähän itsellekin. Jujuna näissä on valkuainen joka yhdessä sokerien ja mausteiden kanssa muodostavat ihanan rapean ja makean "huurteen" pähkinöihin.
VINKKI! Ruokalahjaa antaessa kannattaa pitää mielessä yksi perussääntö: syötävä lahjan tulee olla pieni. Niin pieni, että lahjan saaja saa syötyä sen ennen pääsiäistä. Ja mielellään myös niin pieni, että saajalle jää hieman sellainen olo, että tätä olisi voinut syödä enemmänkin. Poikkeuksena ovat tietenkin ruokalahjat, jotka kootaan purkkiin( josta lahjan saaja valmistaa herkun itse).
KARAMELLISOIDUT MAAPÄHKINÄT
500 g maapähkinöitä
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl vettä
1 1/2 dl fariinisokeria tai muscovadosokeria
1/2 dl sokeria
3/4 tl kanelia
1/2 tl savupaprikaa
1/2 tl suolaa
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita valkuaisen joukkoon vesi ja vatkaa kevyeksi (ei kovaksi) vaahdoksi. Kaada pähkinät valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita sokerit ja mausteet toisessa kulhossa. Kaada sokeri-mausteseos pähkinöiden päälle ja sekoita kevyesti käännellen. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 30-40 minuuttia 2-3 kertaa välillä sekoittaen kunnes pähkinät ovat rapeita. Anna jäähtyä. Pakkaa lasipurkkeihin tai pusseihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti