BAILEYS KAKKU
6-8 annosta
POHJA
100 g Domino keksejä
25 g voita
TÄYTE
2 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
1 prk (a' 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 valkuainen
1/2 dl Baileys kermaliköötiä
KIILLE
2 liivatelehteä
2 dl kevytmaitoa
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/4 dl sokeria
KORISTEEKSI
tuoreita mustikoita, karhunvatukoita ja
Toffifee-makeisia
Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Käytä reunakalvoa niin kakku saa kauniin reunan. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon tuorejuustojuusto. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää kerma-tuorejuustovaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja reunakalvot, siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele Kakku. VINKKI! Lisää Toffifee hetkeä ennen tarjoilua koska ne "sulavat" ja jättävät ikävän näköisen valuman kakun pinnalle.
Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Käytä reunakalvoa niin kakku saa kauniin reunan. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon tuorejuustojuusto. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää kerma-tuorejuustovaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja reunakalvot, siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele Kakku. VINKKI! Lisää Toffifee hetkeä ennen tarjoilua koska ne "sulavat" ja jättävät ikävän näköisen valuman kakun pinnalle.