SUKLAA NAKUKAKKU
10 annosta
POHJA
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
1 1/2 dl vahvaa kahvia
SUKLAAGANASHE
2 tlk (a' 2 dl) vispikermaa
350 g tummaa suklaata
30 g sulatettua voita
LISÄKSI
3/4 dl valmista kinuskikastiketta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
3 fudgepalaa
kullanvärisiä nompparelleja
Valmista suklaaganashe. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle suureen lasikulhoon. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä suklaa jääkaappiin vielä vähintään tunniksi tai kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Itse jäähdyttelin yhteensä 3 tuntia. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.
Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päälimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti