20 henkilölle
POHJA
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
400 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 dl (1 tlk) säilykemangoa soseena
2 rkl sitruunamehua
Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokeri, maissitärkkelys ja inkivääri keskenään. Kaada täyte esipaistetulle suklaapohjalle.
Soseuta mangot ja mausta sitruunamehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Tee haarukalla mangososeen kuvioita siten, että täyte hieman marmoroituu. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. VINKKI! Peitä kakun pinta leivinpaperilla jottei se tummu liikaa. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman tytisevää, se kiinteytyy jäähtyessään.
Siirrä jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.
Soseuta mangot ja mausta sitruunamehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Tee haarukalla mangososeen kuvioita siten, että täyte hieman marmoroituu. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. VINKKI! Peitä kakun pinta leivinpaperilla jottei se tummu liikaa. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman tytisevää, se kiinteytyy jäähtyessään.
Siirrä jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.
Omasta mielestäni mangotäyte jäi kaipaamaan jotain...joko lisää kirpeyttä tai makeutta...mangotäyte jotenkin hukkui rahkan joukkoon...empä tiedä haittasiko se kuitenkaan, sillä kakku teki hyvin kauppansa niin kotona kuin työpaikallakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti