tiistai 14. lokakuuta 2014

Kaalikääryleet

Joka syksyinen herkku on itsetehdyt kaalikääryleet. Vaikka ne ovatkain suuritöiset, niiden mausteisen makea maku on sen väärtti. Pitkään hautuneet kääryleet puolukkahillon kera on mitä parhainta syksyistä kausiruokaa.

Tässä herkullinen perusohje kääryleisiin, itse sovelsin..korvasin meiramin korianterinsiemenillä..maku oli hiukan sitruunainen, lämpimän mausteinen muttei kuitenkaan maistunut liikaa eikä ollut mitenkään eksoottinen (korianterin siemeniähän käytetään usein intialaisessa ruuissa).


Kaalikääryleet
15 käärylettä

noin 1 1/2 kg valkokaali
vettä
suolaa 1 tl/ 1 l vettä

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
(1 rkl rasvaa)
1 dl kaalin keitinlientä
1 dl kermaa
1 tl sulaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia
2-3 dl hienonnettua kaalia
2 dl keittämätöntä puuroriisiä

Koverra kanta pois kaalista. Keitä kaalia isoon kattilassa samalla irrotellen lehtiä sitä mukaan kun ne irtoavat.
Kun lehdet menevät pieniksi ota kaali pois vedestä ja pilko loppu kaali pieneksi palasiksi. Muista ottaa keitinlientä talteen!

Keitä puuroriisi kypsaäksi (noin 15 min) lihaliemellä maustetussa vedessä. Sekoita hienonnettu sipuli (rasvassa kiehautettu), hienonnetut kaalin palaset, lihaliemikuutio, raaka jauheliha, neste, riisit ja mausteet kulhoon. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.


Levitä kaalin suuret lehde leivinlaudalle ja ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle 1-2 rkl täytettä ja paketoi ne. Annoksesta tulee noin 15 kaalikäärylettä.


Nosta kääryleet vieri viereen voidellulle uunipannulle ja valuta niiden päälle siirappi tai ripottele fariinisokeri. Laita vielä kääryleille muutama nokare voita. Paista kääryleitä 200 asteessa 1 tunti. Valele kaalin keitinliemellä kääryleitä paiston aikana. Käännä käääryleet kun ne ovat ruskistuneet kauniisti. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Voit tarvittaessa vähentää lämpöä 100 asteeseen. Nauti puolukkahillon kanssa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti