sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kolmen viljan helmisalaatti ja savustettu lohi

Alkukesästä tuli ostettua sähkösavustin ja sillä on nyt muutaman kerran kaloja savustettu ja possuakin kokeiltu..eilen savustettiin soija-siirappi-punaviinietikka marinoitua lohta. Lisäkkeeksi nautittiin kolmen viljan (vehnä, ruis, ohra) helmisalaattia..aikas hyvää tuli..helmet on aika maukas ja monipuolinen kotimainen vaihtoehto riisille..ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Kastikkeena herkuteltiin ranskankermaa joka oli maustettu wasabilla ja hillotulla inkiväärillä, nam.




Kolmen viljan helmisalaatti
10 henk.

200 g kolmen viljan helmi suurimoita
1 l vettä
1 kasviliemikuutio
1 valkosipulin kynsi murskattuna
300 g pirkka grillattuja vihanneksia (pakaste)
100 g pakaste tai purkki maissia
1/2 -1 dl oliiveja silputtuna
( 1/2 dl minttua silputtuna
1 rkl oreganoa silputtuna)

kastike:
1/2 dl omenamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
tai käytä kirkasta lempisalaatinkastikkettasi

Keitä helmet valkosipulilla maustetussa kasvisliemessä kunnes neste on imeytynyt niihin n.20 min. Kaada helmet siivilään ja huuhtele helmet kylmällä vedellä. Kaada ne sitten kulhoon. Lisää joukkoon jäiset kasvikset. Kääntele joukkoon oliivit ( ja mahdolliset yrtit, itse en käyttänyt ja hyvältä maistui ilmankin).


Sekoita kastikeainekset  keskenään ja kääntele se salaattiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia kylmässä tai mielellään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti