Mustikkapiirakka
150 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g vaniljajugurttia
4 dl mustikoita
Kuorrute:
75 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl mustikoita
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vuorotellen vaniljajugurtin kanssa taikinaan. Kääntele lusikalla joukkoon mustikat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi kauraseos taikinan päälle. Lisää vaniljatuorejuusto nokareina. Ripottele pinnalle desi mustikoita.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Vinkki! Täyte vähän kuohui kypsentämisen aikana ja tuorejuustonokareet tummuivat vaikka olin peittänyt piirakan leivinpaperilla...ehkäpä jätän seuraavalla kerralla tuorejuuston vallan pois piirakan päältä...tai lisään sen paiston loppupuolella tai tarjoan kypsän piirakan lisukkeena ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti