perjantai 25. huhtikuuta 2014

Perunarieskat

Eilistä perunamuusia jäi sen verran, että päätin käyttää senkin hyödyksi ja valmistaa perheelle täksi illaksi iltapalalle lämpimäisiä. Rieskat ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa. Nauti kera juustotarjottimen tai laita vain voita päälle...hyvää on molemmilla tavoin.




Perunarieskat

5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl ohrajauhoja (myös sämpyläjauhot tai/ja hiivaleipäjauhot käy)

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti. Ohjeesta tulee 10 suurta tai 18 pientä rieskaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti