sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Appelsiini-valkosuklaa juustokakku

Tässä pääsiäisen kahvihetken herkku.


Appelsiini-valkosuklaa juustokakku 

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua
Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Valmista keksipohja murskaamalla keksit ja sulattamalla voi. Sekoita ne ja levitä irtopohjaisen vuuan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mieluiten yön yli.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti